Collecte voor kinderen met een handicap

13/11/2017

Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij komen aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, van 13 t/m 18 november.

Primeur: digitale collectebus
NSGK doet met 20 andere landelijke goede doelen in zo’n 50 gemeenten door Nederland een proef met digitale collectebussen. Met deze bus kunnen, naast contante donaties, ook (contactloze) pindonaties gedaan worden. Een primeur op collectegebied. Ook zonder kleingeld in huis kan iedereen veilig en anoniem doneren.

Gewoon kind zijn
In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

Vrijwilligers
NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. 

Bron: NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind