Jantje Beton

Welzijn

Jantje Beton

Jantje Beton Doelstelling

Jantje Beton heeft als droom dat in 2032 weer alle kinderen in Nederland minimaal 1 uur per dag intensief spelen! Kinderen moeten spelen voor een gezonde ontwikkeling. Door te spelen leren kinderen dingen die ze de rest van hun leven nodig hebben, zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Spelen zorgt voor creativiteit, en het houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Als we heel eerlijk zijn, zouden niet alleen kinderen wat meer moeten spelen! Daarom blijven wij ons inzetten voor een spelende wereld.

Activiteiten

1. directe bijdrage aan beleidsontwikkeling rondom buitenspelen en realisatie van noodzakelijke fysieke ruimte en de bijbehorende facilteiten.
2. Grote spraakmakende acties die buitenspelen op de agenda houden en kinderen & jongeren ook daadwerkelijk laten buitenspelen en bewegen.
3. Ondersteunen lokale initiatieven op buurt-,straat-, speeltuin- en schoolniveau, die duurzaam bijdragen aan buitenspeelkansen &-faciliteiten
4. ONDERSTEUNEN VAN RUIM 500 SPEELTUINEN: We ondersteunen speeltuinen zodat de kwaliteit verbetert en nóg meer kinderen kunnen spelen

Geven aan Jantje Beton?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
Jantje Beton

Vrijwilligers aan het woord

Natuurlijke speelplek in Arnhem

Mevrouw Schenk, Actief bij Jantje Beton sinds 2014

Lees het hele verhaal

Meer weten over
Jantje Beton?