World Animal Protection

Dieren

World Animal Protection

World Animal Protection Doelstelling

Samen met onze supporter beschermen we dieren, wereldwijd. We beschermen dieren in de veehouderij en dieren in het wild. Door middel van campagnes en het maken van afspraken met bedrijven en overheden. Ook beschermen we honden tegen hondsdolheid en voorkomen we dat dieren slachtoffer worden bij rampen door preventieplannen. We inspireren mensen om de wereld een betere plek voor dieren te maken.

Activiteiten

Al decennialang werken we aan beter dierenwelzijn voor dieren wereldwijd. We zijn met name actief voor dieren in het wild en dieren in de veehouderij. Ook dragen we op internationaal niveau bij om van het United Against Rabies Forum een succes te maken en zo te voorkomen dat honden, uit angst voor hondsdolheid, worden afgemaakt.

Dieren in het wild

We zetten ons al jaren in voor wilde dieren die worden gebruikt ter vermaak van mensen, zoals olifantenritten, het maken van selfies met tijgers en knuffelen met leeuwen. We helpen beren- en olifantenopvangplekken en voeren campagnes tegen de wereldwijde handel in wilde dieren. Ook komen we in actie tegen het gebruik van dieren als huisdier en voor medicijnen, zoals de berengalindustrie.

Dieren in de veehouderij

We komen wereldwijd op voor het welzijn van miljarden dieren in de veehouderij. Kippen, varkens en koeien zijn levende wezens met gevoel die een goed leven verdienen. Moedervarkens die zich niet kunnen omdraaien in hun kraamkooi. Legkippen die slechts een A4’tje aan ruimte hebben. En melkkoeien die lijden aan pijnlijke poot- en uieraandoeningen. Dat terwijl al deze dieren voelende wezens zijn en emoties kunnen ervaren. Wij komen voor ze op en geven ze een stem.

Geven aan World Animal Protection?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
World Animal Protection

Vrijwilligers aan het woord

Ik heb altijd het gevoel gehad: zoals wij mensen met dieren omgaan, is echt niet oké

Jos van den Biggelaar, Actief bij World Animal Protection sinds 2020

Lees het hele verhaal

Meer weten over
World Animal Protection?