Sinds 1 juni is de Acceptgiro verdwenen maar maakt u zich geen zorgen.

Met Mijn eenmalige gift kunt u net zo makkelijk en vertrouwd een donatie aan het goede doel overmaken.

Mijn eenmalige gift

Wat betekent dat voor mij als donateur?

Na 1 april ontvangt u geen Acceptgiro meer van goede doelen maar Mijn eenmalige gift.
U kunt met Mijn eenmalige gift op 2 manieren uw donatie doen. Bent u gewend om uw betalingen handmatig in te vullen en op te sturen naar uw bank? Dan kunt u dat blijven doen. Het enige verschil met de Acceptgiro is dat u uw ingevulde Mijn eenmalige gift betaling opstuurt naar het goede doel en niet naar uw bank. U kunt hiervoor ook de meegestuurde Antwoordenvelop gebruiken.
Betaalt u liever digitaal ? Ook dat is geen probleem met Mijn eenmalige gift. U kunt de betaalinformatie op Mijn eenmalige gift eenvoudig overnemen zodat u uw gift via internetbankieren overmaakt. Of, nog eenvoudiger: scan de QR-code met uw mobiele telefoon.

‘Fijn dat ik nog steeds het goede doel kan blijven steunen met Mijn eenmalige gift

Catherine Zanders

Mijn eenmalige gift quote foto

De opvolger van de Acceptgiro heet Mijn eenmalige gift

Sinds 1 juni is de Acceptgiro verdwenen. Dit betekent dat alle banken (en dus ook uw bank) na 1 juni geen Acceptgiro’s meer verwerken. We hebben als goede doelen samen gewerkt aan een alternatief dat heet: Mijn eenmalige gift. De goede doelen stoppen daarom al tijdig (vanaf 1 april) met de verspreiding van de Acceptgiro. Vanaf dat moment gebruiken zij Mijn eenmalige gift om een bijdrage voor hun werk te vragen. Hiermee kunt u net zo makkelijk en vertrouwd een eenmalige gift aan het goede doel van uw keuze overmaken.

Klik hier voor meer achtergrond informatie over het verdwijnen van de Acceptgiro.

Klik op de video om te bekijken wat er voor u als donateur verandert.

Welke Goede Doelen doen mee aan Mijn eenmalige gift?

Klik hier om te zien welke erkende goede doelen mee doen aan Mijn eenmalige gift. Klik hier voor de lijst van niet erkende goede doelen organisaties.

Veelgestelde vragen

Wat is Mijn eenmalige gift?

Mijn eenmalige gift is hét alternatief voor de Acceptgiro. Het is een veilig en betrouwbaar betaalmiddel om een eenmalige donatie te doen aan een goed doel.

Is deze betaalmethode wel veilig?

Betalen met Mijn eenmalige gift is net zo veilig en vertrouwd als de Acceptgiro. Goede doelen hebben samen gewerkt om een goed en betrouwbaar alternatief te vinden voor de Acceptgiro. Een betaling via Mijn eenmalige gift is een eenmalige betaling.
Mijn eenmalige gift
wordt verwerkt door het goede doel zelf, of door Unisys Payments Solutions. Dat is dezelfde partij als de partij die de Acceptgiro’s voor de banken verwerkte.

Waar stuur ik Mijn eenmalige gift naartoe?

Mijn eenmalige gift stuurt u naar het betreffende goede doel in de bijgevoegde antwoordenvelop.

Ik ben de bijgevoegde antwoordenvelop kwijt, wat nu?

Als u de antwoordenvelop kwijt bent, kunt u contact opnemen met het goede doel voor het juiste adres.

Tot hoe lang kan ik de Acceptgiro nog gebruiken?

U kunt tot 15 mei 2023 nog gebruik maken van de Acceptgiro kaart. Banken hebben dan nog twee weken (tot 1 juni 2023) om de Acceptgiro te verwerken.

Ik heb na 15 mei 2023 een Acceptgiro ingevuld? Wat gebeurt er nu?

Heeft u na 15 mei een Acceptgiro ingevuld waarmee u een bijdrage wilt doen voor een goed doel, dan is de kans aanwezig dat uw bank deze Acceptgiro niet meer kan verwerken.
Per 1 juni zijn de banken namelijk gestopt met het verwerken van de Acceptgiro. Bij twijfel of uw betaling nog verwerkt wordt adviseren wij u contact op te nemen met uw bank.

Ik heb een giftverzoek ontvangen van een goed doel, maar er zit geen Mijn eenmalige gift bij, hoe kan dat?

Ieder goed doel kiest zelf welk alternatief zij gebruiken voor de Acceptgiro. Meer dan 100 goede doelen gebruiken Mijn eenmalige gift, maar sommige goede doelen gebruiken dus andere alternatieven.

Ik heb Mijn eenmalige gift opgestuurd, maar het bedrag is nog niet afgeschreven. Wat nu?

De verwerking van Mijn eenmalige gift kan enkele weken duren, afhankelijk van de duur van de postzending, en verwerking bij het goede doel. Als u twijfelt, dan kunt u contact opnemen met het goede doel.

Als je het formulier invult, ondertekent en opstuurt naar het goede doel, is het dan officieel een eenmalige machtiging? En dan dus bijvoorbeeld binnen 8 weken terug te boeken?

Ja, dat klopt. Het is een machtiging en dus binnen 8 weken terug te boeken.

Als je het formulier gebruikt om een overboeking te doen via internetbankieren of de QR-code scant, is het dan in beide gevallen een 'gewone' (en dus niet terug te boeken) overboeking?

Dat klopt. Je maakt zelf een betaling over (overboeking) en dan zijn de regels die daar bijhoren van toepassing.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief