Mobiel doneren

Doneren via de mobiele telefoon is een handige, snelle en veilige manier van geven. Zestig procent van de mensen heeft een smartphone en die wordt steeds meer voor directe contacten en geldzaken gebruikt.

Mobiel doneren is mogelijk via een sms naar 4333 (met daarbij een herkenningswoord voor een bepaald goed doel). De code 4333 is niet toevallig, want met deze toetsen schrijft u ook het woord GEEF op uw telefoon. In 2016 ontvingen goede doelen ongeveer € 735.000 via 489.000 sms'jes.

Via GEEF-mobiel kan de donateur ook de gift (maximaal € 50) maandelijks van zijn (haar) bankrekening laten afschrijven. De maandelijkse sms-donatie kan worden stopgezet door een sms-bericht met de tekst 'STOP' naar 4333. Deze betaalmogelijkheid is bruikbaar voor elke mobiele telefoon (ook een gewone) met of zonder abonnement.

GEEF-mobiel wordt door meer dan honderd goede doelen in Nederland ingezet voor de werving van donaties. Bij gebruik van een smartphone kan een organisatie heel direct verantwoording afleggen over haar projecten. Mensen kunnen via GEEF-mobiel voor een gift ook een QR-code (een bepaald type streepjescode) scannen of geven via een app, Twitter of een mobiele website. 

De goede doelen die gebruik maken van GEEF-mobiel beschikken over een erkenning

Giftenaftrek

Onder bepaalde voorwaarden is een gift aftrekbaar voor de belastingen.