Goede Doelen Gids

Als mensen aan goede doelen geven, doen zij dat in het vertrouwen dat goede doelen hun geld goed besteden. De Goede Doelen Gids voorziet de donateur van informatie over goede doelen, zodat hij een weloverwogen keuze kan maken. Ook is er bij elk goed doel een contactpersoon opgenomen zodat de donateur makkelijk contact kan opnemen wanneer hij/zij vragen heeft over een specifiek goed doel.

De gids geeft informatie over de fiscale wetgeving en verschillende manieren van nalaten en schenken. Daarnaast bevat de gids beschrijvingen van de missie en de activiteiten van 203 goede doelen. Voor alle goede doelen in de gids geldt dat zij een Erkend Goed Doel zijn of de Erkenning bij het CBF hebben aangevraagd. Alle goede doelen die in deze gids zijn opgenomen zijn lid van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.

De gids wordt uitgegeven door Goede Doelen Nederland. Met deze gids wil de brancheorganisatie van goede doelen mensen en organisaties met hetzelfde ideaal met elkaar in contact te brengen. De informatie over de goede doelen is bijgewerkt tot april 2023.

Neem een kijkje in de Goede Doelen Gids 2023

Neem een kijkje in de Goede Doelen Gids 2023