Daarom vrijwilligerswerk

SANNE JANSEN

Actief bij Save the Children sinds 2007, Omgevingsmanager

Sanne Jansen (31 jaar): “Tijdens mijn reizen door Latijns-Amerika en Azië zag ik naast alle mooie natuur en culturele plekken, ook veel armoede. Ik maakte mij altijd het meeste zorgen om de kinderen die door armoede veel minder kansen hebben dan de meeste kinderen in Westerse landen. Toen besloot ik om vrijwilligerswerk te gaan doen en kwam terecht bij Save the Children. En dat is nu ruim zeven jaar geleden.

Graag lever ik op mijn eigen manier een bijdrage aan een betere wereld. Bij Save the Children kan dat. Met het regioteam bedenken we zelf activiteiten om fondsen te werven of media aandacht te genereren. Met het team heb ik op vele festivals en marktjes gestaan. Hoogtepunten waren een kunst-stoeltjesproject en een kunstveiling in het WTC. Beide met duizenden euro’s opbrengst!”

Save the Children Nederland:

Wij vinden dat elk kind een kans verdient, waar het ook geboren wordt. En niet alleen de kans om in leven te blijven, maar ook een kans om hun toekomst zelf in te richten en dromen te realiseren. Save the Children redt wereldwijd de levens, de dromen en de toekomst van kinderen met medische zorg, onderwijs en het realiseren van betere leefomstandigheden. In ons 95 jarig bestaan zijn we uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie.

Naar Save the Children Nederland