Een lach op hun gezicht toveren, betekent veel voor ons

HANS BAKKE

Actief bij Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC sinds 2002, Algemeen directeur Amsterdam RAI

“De keuze voor het Emma Kinderziekenhuis AMC toont de binding die we hebben met de stad Amsterdam. Het Emma Kinderziekenhuis ligt praktisch om de hoek en we voelen ons heel betrokken. Wij ondersteunen het ziekenhuis nadrukkelijk proactief. We gebruiken evenementen in de RAI om geld op te halen en naamsbekendheid te generen. Het liefst op een ludieke wijze. Het leeft erg bij al onze medewerkers. Een groot aantal medewerkers is in groepen in het ziekenhuis langs geweest.

Het idee dat je iets doet voor die zieke kinderen, dat je een lach op hun gezicht kunt toveren, betekent veel voor ons. Wat mij vooral aanspreekt is de manier waarop ouders de hele tijd bij hun kind kunnen blijven. Er wordt in het Emma een natuurlijke om­geving gecreëerd voor het zieke kind en de ouders. Hoe de ouders daarbij betrokken worden, is heel belangrijk voor de kinderen. Dat vind ik erg indrukwekkend.” 

(foto: Mike Bink)

Steun Emma Kinderziekenhuis AMC:

Het Emma Kinderziekenhuis AMC wil omstandigheden creëren, die ervoor zorgen dat kinderen zich, ondanks hun ziekte, behandeling of beperking, zo normaal mogelijk kun­nen ontwikkelen.

Naar Steun Emma Kinderziekenhuis AMC