Towards peace of mind

SIMON VAN DEN BERG

Actief bij War Trauma Foundation sinds 2009, Sociaal Psycholoog

“’Towards Peace of Mind’ is de slagzin van War Trauma Founda­tion (WTF). Duidelijker kan haar missie niet worden verwoord”, zegt gepensioneerd sociaal psy­choloog Simon van den Berg.

“Ik werk sinds 2009 twee dagdelen per week als vrijwilliger voor WTF. Werken voor een onversneden goed doel vind ik inspirerend. Het werk van WTF raakt mij omdat het mensen helpt die zijn getroffen door oorlog en geweld. De spanning van conflict en ge­weld is vernietigend. Het breekt sociale structuren af en het veroorzaakt agressie, geweld en achterdocht. Ik vind het bijzonder dat zelfs in complexe oorlogs­situaties er altijd mensen zijn die zich inzetten voor anderen.

Samen met lokale partners, traint WTF hulpverleners en vormt netwerken zodat mensen samen kunnen werken aan psychoso­ciaal herstel en wederopbouw. Ook het werken in dit bevlogen professionele WTF team vind ik inspirerend. Er is een enorme inzet om met weinigen veel te bereiken. Daar werk ik graag aan mee.” 

War Trauma Foundation:

War Trauma Foundation (WTF) ondersteunt mensen en gemeenschappen om met de psychosociale gevolgen van oorlog en georganiseerd geweld om te gaan.

Naar War Trauma Foundation