Zij blij en ik blij, mooier kan toch niet?

RIA VAN DER EIJK

Actief bij KNGF Geleidehonden sinds 2004, Directiesecretaresse (gepensioneerd)

Ria is al tien jaar vrijwilliger bij KNGF Geleidehonden. Ze ver­zorgt thuis honden die extra zorg nodig hebben, brengt mensen met hun geleidehond naar de dierenkliniek en werkt daarnaast ook nog als vrijwilliger op de afdeling Training en Cliëntenzorg.

Niets is Ria teveel, alles vindt ze leuk. En waarom? “Omdat ik er voldoening van heb en een ander blij is met wat ik doe”, zegt ze. “Mooier kan toch niet? Het is een fantastisch doel. Ik sta ervan te kijken hoe zelfstandig mensen zijn door een geleidehond.” Een tijdje terug liet zij haar testament opmaken. Ze benoemde haar dochter, zoon en KNGF Geleide­honden elk voor een derde als erfgenaam. Haar kinderen staan er helemaal achter. “Ik heb zoveel bewondering voor mensen met een geleidehond. Ik krijg een blij gevoel als ik bedenk dat ik in de toekomst ook nog wat voor hen kan betekenen.” 

KNGF Geleidehonden:

KNGF Geleidehonden wil vol­wassenen en kinderen met een beperking of stoornis een kwali­tatief beter leven geven met een professioneel getrainde hond. Deze honden bieden geluk, zelfstandig­heid en mobiliteit.

Naar KNGF Geleidehonden